صفحه اصلی نوش آباد در رسانه ها

انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر فرهنگی شهر نوش آباد جزوی از مردم و برخاسته از مردم نوش آباد است

+ A -
شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱
چاپ

امتیاز به نوشته

۱

نفر

انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر فرهنگی شهر نوش آباد جزوی از مردم و برخاسته از مردم نوش آباد است

تاریخ به روزآوری: 1401/05/28

 

"میثم حسان"/ مدیرعامل انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر فرهنگی شهر نوش آباد در برنامه رادیویی «دیار انوشه»، این انجمن را جزوی از مردم و برخاسته از مردم نوش آباد توصیف کرد.

«برنامه رادیویی دیار انوشه» در روز جمعه (برابر با بیست و هشتم مرداد سال چهارصد و یک) با موضوع شهر زیرزمینی نوش آباد به صورت زنده از رادیو شهری کاشان پخش شد.


لوگوی رادیو شهری کاشان


این برنامه زنده از یک بخش اخبار نوش آباد، سه نوبت مصاحبه مهمان حضوری، دو گزارش مردمی و دو مصاحبه مهمان تلفنی تشکیل می شد:

اخبار نوش آباد
"شیرین مکارم نژاد"/ مجری برنامه در بخش اخبار نوش آباد به طرح چهار خبر پرداخت:
خبر1ـ پیگیری های استانی شورا و شهرداری و انجمن دوستداران نوش آباد در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نوش آباد
"علی مکاریان"/ عضو شورای شهر نوش آباد و "روح الله سالکیان"/ مدیر فرهنگی و گردشگری شهرداری نوش آباد و "عباس غمخوار"/ دوستار میراث و آثار تاریخی نوش آباد در دیدار با "علیرضا ایزدی"/ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان پیگیری کردند:
ـ آغاز به کار کاوش شهر زیرزمینی و تأیید ناظر پروژه کاوش
ـ احیای حمام های تاریخی و قول مساعدت اختصاص بودجه
ـ ایجاد موزه آب
ـ تکمیل موزه شترخان و قول مساعدت جهت تخصیص بودجه
ـ تسریع روند ثبت پرونده آثار تاریخی در فهرست انتظار (شامل زیارت رقیه خاتون، زنگ حیدری، حوضخانه، آب انبار مسجد جامع و برج عشق آباد)
خبر2ـ برپایی نمایشگاه سرپوشیده روضه رضوان در نوش آباد
هر ساله جوانان و نوجوانان هیئت حسینی نوش آباد اقدام به بازسازی صحنه هایی از وقایع تاریخ اسلام به ویژه واقعه عاشورا به صورت سمعی و بصری می کنند
بنابر اظهار "عباس چاپی نوش آبادی"/ عضو هیئت امنای هیئت حسینی نوش آباد این نمایشگاه از سال 1385 در کنار خیمه گاه هیئت حسینی آغاز به کار کرد و با همت جوانان و خیران ساختمانش در سال 1388 تکمیل و راه اندازی شد:
نمایشگاه روضه رضوان به صورت سرپوشیده و به مساحت 1270 متر مربع پذیرای عاشقان اهل بیت از سراسر کشور است و یکی از مقاصد گردشگری مذهبی منطقه شمال استان اصفهان محسوب می شود
خبر3ـ تور بازدید خبرنگاران از پروژه های عمرانی شهر نوش آباد
اعضای شورای شهر و شهردار و مدیران اجرایی شهرداری نوش آباد به همراه خبرنگاران از پروژه های عمرانی نوش آباد بازدید کردند و پس از توضیح مدیران شهرداری در مورد این پروژه ها و تهیه خبر توسط خبرنگاران در این تور طی مراسمی در فضای شهرداری نوش آباد به مناسبت روز خبرنگار از این خبرنگاران تجلیل و قدردانی شد
خبر4ـ نوش آباد بر فراز قله دماوند
"ابوالفضل رافعی نوش آبادی"/ فرهنگی پنجاه ساله اهل نوش آباد پس از شش ماه کوهنوردی در تاریخ بیست و دوم مرداد هزاروچهارصدویک، زادروز خود را در قله دماوند جشن گرفت
مصاحبه مهمان حضوری
"میثم حسان" در بخش مصاحبه مهمان حضوری از تاریخچه و معماری و مساحت شهر زیرزمینی و نقش انجمن دوستداران سخن گفت:
"میثم حسان" در تشریح تاریخچه شهر زیرزمینی از توصیف نوش آباد در «تاریخ قم»، کتابی تألیف محمد قمی در اواسط دهه سوم هجری قمری و مهم ترین اثر مربوط کمک گرفت و به معنی یابی «انوش/انوشه» در «فرهنگ لغت دهخدا» پرداخت و از ناامنی ناشی از طمع ورزی اقوام مهاجم به ثروت حاصل از کشاورزی و دامداری نوش آباد هزاروپانصد سال قبل در حاشیه جاده ابریشم به عنوان خاستگاه تاریخی پیدایش و بکارگیری شهر زیرزمینی و راهکاری محصول آموزه های دینی و خردی ایرانیان در مقابله با آن ناامنی یاد کرد.
"میثم حسان" به کاربردن تعبیر «کشف» برای شهر زیرزمینی نوش آباد را درست نمی داند و آن را گمشده پیداشده ای می داند که از دهه های شصت و هفتاد، تمام مشخصات آن را از پدربزرگ ها و مادربزرگ های اهل نوش آباد می شنیدیم و سیلاب های یکصد سال اخیر و دفع حمله و سرکوب نایبی ها توسط وثوق الدوله و برقراری امنیت حاصل از آن به مرور زمان آن را بلااستفاده کرد و در اوایل دهه هشتاد به صورت اتفاقی و از طریق چاه جذبی خانه های دو تن از افراد ساکن نوش آباد (یکی در سال هشتاد و یک و دیگری در سال هشتادوسه) به آن رسیدیم.
بنابراظهار "میثم حسان"، شهر زیرزمینی نوش آباد در زیر بافت قدیمی شهر گسترده است و تخمین می زنیم چیزی حدود چهارده هزار متر مربع در سه طبقه چهار متر زیر زمین و دوازده متر زیر زمین و بیست متر زیر زمین مساحت داشته باشد و تمام طبقات به طرق بسیار مرموز و پیچیده به هم متصل است که نقش اکسیژن رسانی را خیلی جاها بازی می کند و اتاق هایی دارد برای نشستن و جاهایی دارد برای روشنایی و دستشویی دارد و آب آشامیدنی از طریق قنات ها تأمین می شده است که نشان از وجود تمدن و فرهنگ بسیار پیشرفته شهرنشینی در منطقه ما دارد و نوع خاکش، سیلیت به علاوه خاک رس و مقدار کمی آهک و گوگرد و خاک محکمی است به قدری که سر کلنگ هایشان از الماس بوده و هزاروچهارصد سال این خاک دستکند دوام آورده و زنده مانده است و دارد نفس می کشد و ضد زلزله و ضد سیل ساخته شده است و از این جا تا «نیاسر» و از این جا تا سی و پنج کیلومتر داخل «کویر» گستردگی دارد و در سه منطقه لایروبی انجام داده ایم که دو منطقه اش قابل بازدید است و در ایام عید، روزانه بیش از ده هزار بازدید کننده دارد.
 بنابراظهار "میثم حسان"، شهر زیرزمینی نوش آباد یکی از نقاطی است که علم پیچیده تر از امروز بوده و مصداق آن اکسیژن رسانی با سه پلن (وی انگلیسی سرشکسته و دبلیو انگلیسی سرشکسته و لام انگلیسی سرشکسته) است.
بنابر تصریح "میثم حسان"، انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر فرهنگی شهر نوش آباد جزوی از مردم و برخاسته از مردم نوش آباد است و استارت تولد شهر زیرزمینی در نوش آباد و در جهان را زد و آن را به کل دنیا و کل جهان معرفی کرد. او از هیئت مدیره کنونی و هیئت مدیره ادوار قبلی بیش از دو دهه فعالیت انجمن و از لیدرهای شهر زیرزمینی و بویژه از "حمیدرضا انصاریفر" که سنگ بنای نخستین انجمن ثبتی استان را زد؛ تشکر ویژه کرد.
او افزود؛ نوش آباد بیش از سی اثر ثبت تاریخی و بیش از یکصد اثر قابل ثبت دارد که انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر فرهنگی شهر نوش آباد در صدد ثبت آن ها است و پرونده های آن را دارد آماده می کند.
گزارش مردمی یک
"سعید علیپور" در بخش «گزارش مردمی یک»، «شاخصه هایی از شهر زیرزمینی نوش آباد که توجه گردشگران را بیشتر جلب کرده است» را سوژه مصاحبه با راهنمایان گردشگری شهر زیرزمینی نوش آباد قرار داد و با "سوده صالحی نسب" و "زینب نجارزاده" و "فاطمه زاهدی" مصاحبه کرد.
گزارش مردمی دو
"سعید علیپور" در بخش «گزارش مردمی دو»، «تور رسانه ای سه ساعته» را سوژه مصاحبه با خبرنگاران شرکت کننده در این تور و رییس شورای شهر نوش آباد قرار داد و با "عباس اعرابی"/ خبرنگار تسنیم و "فاطمه رییسی"/ خبرنگار برنا و "علی غفاری"/ رییس شورای شهر نوش آباد مصاحبه کرد.
مصاحبه مهمان تلفنی یک
"علی مکاریان"/ رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر نوش آباد در مصاحبه تلفنی به رویکردهای شورای شهر نوش آباد در رابطه با شهر زیرزمینی نوش آباد پرداخت:
ـ شهر زیرزمینی نوش آباد یک اثر تاریخی منحصربفرد و ثبت جهانی است.
ـ نگاه شورای شهر ششم نوش آباد از ابتدای کارش به شهر زیرزمینی نوش آباد صرفا درامدی نبوده است بلکه هدف اصلیش ایجاد زیرساخت هایی جهت جذب گردشگر بیشتر، ماندگاری طولانی گردشگر در شهر نوش آباد، گسترش و توسعه شهر زیرزمینی نوش آباد و احیای سایر آثار تاریخی در شهر نوش آباد بوده است و از این بابت اقدامات بسیار خوبی هم از طرف دوستانم در شورای شهر نوش آباد و هم از طرف شهرداری نوش آباد انجام شده است.
ـ بهسازی میدان ورودی دو، کفسازی مسیر گردشگری و کسب مجوزها برای خروجی ورودی یک و ایجاد ورودی و خروجی برای ورودی سه و پیگیری اخذ مجوزهای لازم برای گسترش مجموعه شهر زیرزمینی در همین راستا انجام شده است و به علاوه در حال جذب سرمایه گذار برای احیای قلعه تاریخی نوش آباد هستیم.
ـ در تلاشیم تا از این مجموعه به عنوان درامد پایدار هم برای توسعه شهر نوش آباد و هم فراهم کردن زمینه اشتغال برای شهروندان نوش آبادی استفاده بکنیم.
مصاحبه مهمان تلفنی دو
"مهدی آریا"/ سرپرست خبرگزاری برنا در کاشان در مصاحبه تلفنی به تشریح دستاوردهای تعامل مدیریت شهری و اصحاب رسانه پرداخت:
بنابراظهار "مهدی آریا"، خبرنگاران و اصحاب رسانه به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسؤولان نقش بسیار مهمی دارند و همان طور که می توانند مسایل و مشکلات مردمی، کمبودها و کاستی های شهری را به مسؤولان منتقل کنند؛ به همان شکل هم می توانند عملکرد و کارکرد مسؤولان را به مردم معرفی کنند و در این رابطه دوسویه بین مردم و مسؤولان، رسانه ها هستد که می توانند این ارتباط مؤثر را به وجود بیاورند و مدیریت شهری نوش آباد در دوره اخیر سعی دارد این ارتیاط را برقرار کند.

"شیرین مکارم نژاد" برنامه رادیویی «دیار انوشه» را اجرا کرد و برنامه، حدفاصل ساعت یازده تا ساعت دوازده پخش شد.

برای بیشتر از این به «گزارش برنامه دیگر راه انوشه» نگاه کنید.

حسن طلیعی

مدیر سایت

نظر دهید

لطفا فقط در مورد همین مطلب، کامنت بگذارید. اگر می‌خواهید موضوعی دیگر را با ما در میان بگذارید، از فرم تماس با ما استفاده کنید. کامنت‌های شما بعد از تأیید مدیر سایت، نمایش داده می‌شوند.

پربیننده ترین خبر

خلاصه آمار بازدید